MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Fani oglądali mecz Polska - Francja na Strefie Kibica przy stadionie Górnika Zabrze

Fani oglądali mecz Polska - Francja na Strefie Kibica przy stadionie Górnika Zabrze

Dramat zwierząt w Milówce. Psy przetrzymywane w skandalicznych warunkach. ZDJĘCIA

Dramat zwierząt w Milówce. Psy przetrzymywane w skandalicznych warunkach. ZDJĘCIA

Polecamy

Są chrupiące, złociste i znikają w mig. Pyszne placki z twarogu i ziemniaków

Są chrupiące, złociste i znikają w mig. Pyszne placki z twarogu i ziemniaków

11 najtańszych miast Europy na lipiec. Tylko 425 zł za 2-dniową wycieczkę!

11 najtańszych miast Europy na lipiec. Tylko 425 zł za 2-dniową wycieczkę!

Jaki kolor paznokci odmładza dłonie? Małgorzata Kożuchowska od lat stosuje ten trik

HIT DNIA
Jaki kolor paznokci odmładza dłonie? Małgorzata Kożuchowska od lat stosuje ten trik