MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Pieczarki faszerowane karmelizowaną cebulką

Składniki:
- pieczarki,
- dwie duże cebule,
- łyżka miodu,
- łyżka octu balsamicznego,
- sól, pieprz,
- masło.

Jak przygotować pieczarki faszerowane z karmelizowaną cebulą?
1. Cebulę pokroiłam w piórka, zeszkliłam na maśle.
2. Dodałam miód, ocet i smażyłam aż cebulka zrobiła się gęsta i rumiana. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
3. Pieczarki podsmażyłam na maśle, nadziałam cebulką i piekłam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Zobacz również

Piaszczyste plaże w Bydgoszczy i okolicach. Tu poczujesz się jak nad morzem

Piaszczyste plaże w Bydgoszczy i okolicach. Tu poczujesz się jak nad morzem

Skróty meczów 32. kolejki 2 ligi. Nadzwyczajna pogoń GKS Jastrzębie. Stomil spadnie?

Skróty meczów 32. kolejki 2 ligi. Nadzwyczajna pogoń GKS Jastrzębie. Stomil spadnie?

Polecamy

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Uwodzicielskie perfumy na lato. Wszyscy będą pytać, czym pachniesz

Uwodzicielskie perfumy na lato. Wszyscy będą pytać, czym pachniesz

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze